Karin Wahlberg är kanske mest känd för sina böcker kring personer som jobbar på ett lasarett under 50-talet i Sverige. Än finns det hopp och Livet går vidare.

Nu kretsar den här boken istället kring författaren själv. 2014 drabbas Karin Wahlberg av rektalcancer. En cancer som sällan någon vill prata om. Det blir många funderingar kring vilken bild av cancer vi har i samhället. Finns det verkligen begrepp som fin- och fulcancer? En intressant fundering eftersom cancer väl är lika illa oavsett vem eller hur det drabbar en?

Karin Wahlberg skriver med humor, med glimten i ögat. Men icke desto mindre om det väsentliga och den hårda sanningen. Rektalcancer är ju något överlag som är jobbigt att prata om, ändå är det den tredje vanligaste cancerformen som drabbar oss människor.

Boken är även en fundering över författarens liv. Vilka val hon gjort inom yrken och i livet efter en barndom som också präglats av en stor katastrof, nämligen hennes mors cancer.

Detta är en riktigt bra bok, inte alltför tjock, som ger oss en inblick över att få en cancerdiagnos men också vad som kanske rör sig i huvudet på en 60-åring. Jag lyssnade på boken som ljudbok, och än en gång gör Anna Maria Käll en fantastisk uppläsning.

Cancerland tur och retur av Karin Wahlberg

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej