Bok 1
Den dansande djävulen
I en länge sedan svunnen tid, flera hundra meter ner i den mörka gruvan arbetar 13-årige Tyko med att leta efter silver, som ska bekosta "Den dansande djävulens" överdådiga fester ovan jord. Men så kommer söndagen som förändrar allt. En oerhört spännande och skrämmande bok för slukaråldern. Jag läste den med stort nöje och längtar efter att de andra delarna som skall komma.


                                                                  
Bok 2
Fyrtornet i Son-Li
Tyko Flores äventyr, del 2, börjar exakt där första boken slutade. Tyko och Julius har precis kastat sig igenom en lucka och lyckats stänga den så att de grymma förföljarna stoppas. Men var har de hamnat och vad skall hända nu? Lika spännande som den första boken och inte var människorna i "Den andra världen" så snälla alltid.
Tyko och Julius slår följe med tre andra personer och beger sig till huvudstaden Son-Li. Där ifrån skall de sedan försöka ta sig till "den tredje värden".
Oupphörligt spännande och man blir nästan galen av att inte del tre har kommit ännu. Men snart så....



                                                                        

Bok 3
Polyhymnias guld
Som ni ser här så har jag läst de andra två delarna om Tyko Flores äventyr under året och lyckan var fullkomlig när del tre äntligen kom. En kalasbra serie i Fantasy-genren av allas vår Widmark. Han är ju som bekant mycket produktiv och den här serien på tre böcker är fantastiskt bra. En spännande och gripande berättelse om en 14 årig pojkes resa genom tre världar för att rädda sin mamma och pappa. Ett bra flöde och högt tempo gör att man inte vill sluta läsa förän hela "sagan" är slut. Fast man kan ana att det skall sluta bra och det goda segra så är spänningen på topp hela tiden. Inte en död sekund och det är både tårar, nagelbitning och goda skratt.
Hoppas att Martin Widmark fortsätter i samma stil framöver och inte kroknar. Hans böcker måste vara rena "läslustpillret" för barn i läsartagen. För dem som precis har börjat läsa finns ju alla Lasse-Maja böckerna och Nelly-rapp inte att förglömma.
Tyko Flores vänder sig till lite äldre barn ca: 9-13 år. Men jag hade som sagt stort nöje av att läsa dem också och jag är betydligt äldre.