Simons katt av Simon Tofield är en seriebok som är fantastiskt rolig. Med humor får man följa Simon och hans katt. Bilderna är enkla men påminner så mycket om riktiga katter att man har roligt hela tiden undertiden man läser. Jag har läst boken ett flertal gånger och tröttnar inte. Saknar mina katter hemifrån när jag läser boken och påminns över hur söta, och busiga de kan vara.
Jag hittade boken på bokmässan 2009 tror jag och då hade jag precis följt katten på youtube. Där finns nämligen videos om simons katt. Så jag såg först videorna och sen läste jag boken.
Så här skriver bl.a. bokus om bokens handling "Simons katt gör vad som helst för att komma över en bit mat, sover på de mest omöjliga ställen och spanar hungrigt på fåglarna utanför fönstret. Den vägrar att bli ignorerad och pockar ständigt på husses uppmärksamhet."
Simons katt påminner oss kanske om Gustaf och samtidigt om alla envisa katter som finns världen över. :)
Finns ett flertal böcker på engelska, men bara en eller två på svenska. Å andra sidan har ju inte språket så stor roll i böckerna, det mesta är ju bilder. Och de säger mer än 1000 ord.
(tänk att det är ca 31 miljoner visningar på första videon här) :)