Har du någonsin funderat på vad som händer när vi dör? Säkert har du gjort det, det är något som alla med säkerhet har funderat på någongång. En fråga som är ständigt aktuell.
 
I boken Någon Annanstans får vi följa Liz Hall som vaknar upp på ett fartyg mitt ute i havet och hon vet inte hur hon hamnat där. Det sista hon minns är att hon skulle cykla till köpcentret för att möta sin bästa vän. Hennes huvud är rakat och hon har ett långt sytt sår på huvudet. Sakta går det upp för henne att hon är död. Hon är påväg till landet "Annanstans" där hon möts av hennes döda mormor som hon aldrig har träffat. Liz vägrar acceptera att hon är död. Hon hade ju så mycket kvar att göra! Hon skulle ju precis börja övningsköra och snart fylla 16! I Annanstans kommer hon aldrig bli 16 eftersom man åldras baklänges där. 
 
Det blir många existentiella frågor och funderingar när man läser den här boken. Den var spännande och läsvärd. Aldrig hört talas om den innan jag hittade den på en Second hand för ett par veckor sedan. Men den är från 2000-talet och ganska alldaglig. Men ändå, lättläst och aktuell och innehåller både spänning, mystik, filosofi, romantik/kärlek och tyngre ämnen som död och meningen med livet, och att ta sig vidare både för en familj som förlorat någon och för någon som kan sakna så intensivt att man glömmer bort sig själv. 
 
/Lisa