Det som är intressant med Neuraths debutthriller är att lyfta en författare som har fått publicerat den text som tidigare hamnat i byrålådan. Jag tycker att det är roligt att hon har gett ut den här boken, förväntningarna på henne är höga sen innan och folk glömmer att det är en debut för henne, som fiktionsförfattare. Neurath är ekonomijournalist i SvD och duktig på det hon för. Den kunskap hon har om ekonomivärlden har hon dragit nytta av i sin thriller. Personer hon har stött på som hon tycker skulle passa i en bok, har hon kryddat lite extra och använt sig av i sin bok. Det tycker jag roligt, det är så man gör när man skapar en skönlitterär berättelse, man tar vad man har från det man vet om världen.

Fartblinda är hennes debutroman som sägs vara inspirerad av verkligheten, men det är en fiktion vilket Neurath är noga med att påpeka.

Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: banken där han är VD riskerar konkurs. Bara någon timme senare sitter han på ett privat plan tillsammans med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där ett par dramatiska dygn väntar.

Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas har stridit mot ett par av landets mäktigaste finans män och hon fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan men aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.

En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Både omvärlden och kvällspressen skriver om det som ett självmord men Beatrice är övertygad om at det inte stämmer. Det var någon som ville stoppa honom.

En bladvändare! Lättsam thriller. Spänning som inte behöver vara för krånglig.

 
bladvändare, boktips, carolina neurath, debut, fartblinda, lässugen, thriller,

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej