En annan bok som också är i ropet just nu är Divergent av Veronica Roth. Den är bioaktuell just nu och många bibliotek har särskilda evenemang där fans kan läsa böckerna och se se filmen. I Halmstad hade de ett event där de gjorde aktiviteter som skulle representera de olika falangerna. Väldigt inspirerande idé tycker jag!
 
Divergent handlar om Beatrice Pryor som levt hela sitt liv bland de osjälviska i en värld styrt kring fem falanger; de lärda, de osjälviska, de fridfulla, de tappra och de ärliga. Hon bryter normen genom att byta falang och välja de Tappra. Därmed får hon inte längre träffa sin familj utan falangen ska bli hennes nya familj. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först. 
 
Divergent är en dystopi i riktig hungerspels-anda och jag har läste både första boken (Divergent) och andra boken (Insurgent). Jag lyssnade på första boken osm ljudbok med en väldigt bra inläsare; Anna Maria Käll. :) Andra boken var jag så sugen på att få reda på fortsättningen att jag istället läste den. Ibland kan ljudböcker vara en perfekt ingång för att hitta en bra serie som man vill läsa, dessutom har ju redan någon annan uttalat namn och platser i böckerna. ;) 
 
Mvh
Lisa