Nu har jag plöjt mig igenom tre vego-kokböcker. Intressant, men jag är inte övertygad. Kommer nog alltid att tillhöra "flexitariangruppen". Vi som äter allt, men mycket frukt och grönt.
 
 
Green Kitchen Stories av David Frenkel & Luise Vindahl
 
 
Mycket omtalad när den kom och en uppföljare har också skrivits. Detta par driver också en välbesökt blogg. Bra mat som är vegetarisk (alltså inte vegansk) och bra för kropp, själ och miljö. Fina foto som gör maten rättvisa. Men, väldigt många ingredienser, vilket stör mig.
Tyvärr är det så med många kokböcker idag, att en får ha ett extra skafferi om en skall ha allt hemma.
Dock är denna bok läsvärd och kan ge inspiration till matlagning och livsstil.
 
Vegankokboken av Sue Quinn
 
 
 
Helt vegansk kokbok, lite tråkig men med många bra listor och tabeller om vad man skall byta ut och använda istället för animaliska produkter. Bra instruktioner hur man gör olika produkter både i text och fotoserier.
 
 
Välkommen till vegoriket av Mattias Kristiansson
 
 
 
 
Den här tyckte jag mest om av dessa tre böckerna. Också denna är helt vegansk och skriven med själ och hjärta. Fart och fläkt i text, bild och åsikter. Väldigt personlig och mysig. Jag tycker också att recepten är enkla med inte alltför många konstiga ingredienser. Heja, heja.
Mattias är en mycket produktiv ung man, driver bloggar och tidskriften Vego.
 
 
Vegetarian, Vego, kokböcker,