Mrs. Angel är en mycket klok och karismatisk kvinna som bor med sin familj i Rwanda. De har flyttat hit, ca.10 år efter de grymma folkmorden. Hennes man jobbar på universitetet och själv så bakar hon de mest praktfulla tårtor man kan önska sig. Detta gör hon i deras lägenhet och hit kommer människor av alla de slag för att beställa tårtor till olika högtidsfester. Medan hon bjuder på the och goda bakverk, så resonerar de fram hur tårtan skall se ut och vad den skall innehålla. Kunderna pratar då givetvis om sina liv och vad som tynger dem och Mrs. Angel kommer med många goda råd.

Angel och hennes man har också tagit hand om sina 5 barnbarn, då bägge deras barn har dött i AIDS. Det blir självklart mycket resonemang om det fruktade viruset och hur man skall kunna sprida information om detta.

Det blir en hjärtevärmande och samtidigt obarmhärtig berättelse om framtidshopp och om att försöka försonas med fiende och sitt öde.


Mrs. Angels tårtbageri  av Gaile Parking




Gaile Parking. som är född och uppvuxen i Zimbabwe har arbetat i en rad afrikanska länder, senast i Rwanda med flickor och kvinnor som överlevde folkmordet. Så hon är väl förtrogen både med ämnet och kulturen.

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej